Sukukokous 2015

SUKUSEURAN 20-VUOTISJUHLA JA –KOKOUS Saarijärvellä 25.7.2015

Lue myös jäsenkirje 2015 tästä linkistä.

Arpajaiset, arvan nostajana Marko Rahkonen.

Helvi Liimatainen ja myyntipöytä.

Keski-Suomen kotiseutulaulua laulamassa.

Yhteislaulu jatkuu.

Kyösti Rahkonen ja Lotta Pekonen.

Menossa Sukukokoukseen.

Olisiko sopiva koko?

Sukujuhlassa puheenjohtajat 20-vuotistaipaleelta Pauli, Seppo ja Olavi Rahkonen ottavat vastaan Marja-Riitta Hirvosen esittämän Matrin Hirvosten sukuseuran tervehdyksen ja onnittelut. Istumassa selin Helvi Liimatainen ja Kyösti Rahkonen. Kuva: Juho Rahkonen.

Sukukokouksessa.

Sukukokouksessa.

Sukukokouksessa.

Vietimme aurinkoisena lauantaipäivänä 25.7.2015 sukuseuramme 20-vuotisjuhlaa Kylpylähotelli Summassaaressa seuran perustamis- ja kotikaupungissa Saarijärvellä. Osallistujia oli yli neljäkymmentä.

Saimme kuulla katsauksen tapahtumista ja sukuseuran vaiheista kunniajäsenemme, ensimmäisen puheenjohtajamme Pauli Rahkosen kertomana.

 Olavi Keski-Rahkonen esitti meille mielenkiintoisen tarinan Härmän Rahkosista ja säätyrajat ylittävästä rakkaudesta, joka aikanaan ei ollut kovin yleistä. Talon tyttäret naitettiin emänniksi, piioilla ei tähän asemaan ollut juuri pääsyä eikä liioin rengeillä isänniksi.

Keuruulainen kuoromies Kyösti Rahkonen esitti meille lauluja Saarijärveläisen Lotta Pekosen säestämänä. Lauloimme myös yhdessä Keski-Suomen kotiseutulaulun. Maakuntalaulu kuuluu jo perinteenä ohjelmaamme osoittamaan arvonantoa kokouspaikkakunnallemme ja sen vieraanvaraisuudelle. Tästä saimme osoituksen Summassaaren maukkaassa lounaspöydässä ja juhlakahvilla.

Helvi Liimatainen ja ja Helena Lunttila sekä Jorma Rahkonen vaimonsa Pirjon kanssa kartuttivat sukuseuramme varoja pitämällä myyntipöytää ja järjestämällä arpajaiset. Onnetar oli tälläkin kertaa suopea, kun jokainen arpa toi voiton. Lieneekö järjestäjien ohella ollut osuus taitavalla arvan nostajalla Marko Juhonpoika Rahkosella, joka toimi onnettaren sijaisena.

Pidimme sukujuhlan jälkeen sukukokouksen, jossa valittiin hallitukseen kaksi uutta jäsentä: Marja-Liisa Kontio Jyväskylästä ja Olli Rahkonen Saarijärveltä. Pitkään hallituksessa toimineet rahastonhoitaja ja jäsenkirjuri Helvi Liimatainen sekä sukulehden  toimittaja Jorma Rahkonen luopuivat hallituksen jäsenyydestä omasta pyynnöstään jättäen tehtävänsä seuraajille. Heidät palkittiin edellisessä kokouksessamme sukuseuran uudella standaarilla ja nyt esitimme parhaimmat kiitoksemme heidän ansiokkaasta pitkäaikaisesta toiminnastaan.

Hallituksen jäsenenä jo yli kymmenen vuotta ollut Veikko Rahkonen palkittiin standaarilla hallitustyöstä sekä ansiokkaasta Karjalan sukuhaaran tutkimuksesta ja tietojen kokoamisesta.

Kokouksen jälkeen pääosa joukostamme kävi katsomassa Saarijärven Rahkolassa kantatilan paikkaa ja sen muistolaattaa.  

Sukukirja

Sukuseura on valmistelemassa laajaa sukuselvitystä, joka julkaistaan parin vuoden sisällä kirjana. Lue lisää sukukirjasta sen omalla sivulla.

Lue lisää sukukirjasta

Jäseneksi liittyminen

Sukuseuran jäseneksi voidaan hyväksyä 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka kuuluu sukuun isän, äidin tai avioliiton kautta. Jos olet kiinnostunut sukuseurasta tai haluat muuten laittaa terveisiä, ota meihin yhteyttä!

Ota yhteyttä

Seuran logotuotteet

Käy katsomassa seuran logolla varustettujen pipojen, huivien ja muiden hienojen tuotteiden valikoima! Logotuotteita ostamalla tuet sukuseuran toimintaa.

Logotuotteisiin